Grundkursus i Ericksonian hypnose

Cand. Psych. Grethe Bruun
Fredag den 16. og lørdag den 17. februar 2018
i København
Variant pris modificerer:
Salgspris fratrukket rabat:
Salgspris: 5.000,00
Early Bird Rabat
Kursets startdato: 16-02-18
Beskrivelse

 

Grethe Bruun er specialist og supervisor i psykoterapi og i børnepsykologi. Grethe har tidligere undervist både for PSKH og DSKH. Grethe har haft egen praksis siden 1989. Hun er forfatter til 2 bøger om hypnose, supervision og historiefortælling. Hun har skrevet mange artikler hvoraf flere kan downloades gratis fra hendes hjemmeside.

 

Ericksonian hypnose 

 

 

Ericksonian hypnose er inspireret af Milton H. Erickson banebrydende arbejde. Han var amerikansk psykiater og psykolog og udviklede brugen af hypnose fra den klassiske tilgang til at gå ud af boksen, være uærbødig og tilpasse hypnosen til den enkelte klient. Han tog udgangspunkt i den naturalistiske trance, som sker af sig selv og brugte et væld af metoder, spændende fra det direktive til det non-direktive og anså det ubevidste som et skatkammer af endnu ikke udfoldede muligheder. Kurserne vil have fokus på samarbejdsperspektivet mellem klient og terapeut og mellem supervisand og supervisor. Desuden fokus i hvordan kursister kan bruge allerede kendte arbejdsmetoder sammen med trance.

 

Inspiration fra Maureen Røpke, Jeff Zeig, Jim Warnke, Steven Gilligan, klienter og supervisander.

 

Kurserne er en indføring i metoder med fokus på, at deltagerne får afprøvet brug af trance via øvelser. Desuden vil der være demonstration af metoder ved underviser, brug af aktivt team og fælles trancerejser i gruppe.

 

 

Indhold:

 

 • Hypnosens fænomenologi
 • Trance som arbejdsramme om foretrukne arbejdsmetoder
 • Professionelt nærvær – sansning i supervision
 • Brug af spontan trance i terapi og i supervision
 • Tranceinvitationer – både klassiske og konverserende
 • Interviewet som råstof til skræddersyet trancearbejde
 • Mødet i samtalen – klientens ordbog
 • Hypnotisk sprog
 • Ideer til hypnosesessioner i moduler
 • Somatisk forankring af problem og resurser, herunder Footprintings
 • Fremtidsarbejde i hypnose – generalprøve på forestillingsplanet
 • Trancerejser ud fra et tema

 

Basislitteratur:

Grethe Bruun og Per Nilsson: Hypnose i terapi og supervision DPF 2012
Grethe Bruun: ”Storytelling i terapi og i supervision” DPF 2009 POD
Dan short, Betty Alice Erickson, Roxanna Erickson Klein: Hope & Resiliency – understanding the Therapeutic Strategies of Milton H. Erickson Crown House, UK 2009.

 

Grethe Bruun afholder 2 kurser, arrangeret af PSKH. Dette kursus er 1. del. 2. del afholdes lørdag og søndag den 26. og 27. maj 2018. Del 1 og 2 kan med fordel tages samlet, men udbydes hver for sig.  Se annoncering på selskabets hjemmeside www.klinisk-hypnose.org, i P-Magasinet og i DP’s kursuskalender. Deltagelse på del 2 forudsætter kendskab til hypnose.

 

Tid og sted: Fredag den d. 16. februar kl. 10 – 17 og lørdag den 17. februar kl. 9 - 16 i DP’s lokaler, Stockholmsgade 27, 2100 København Ø.

 

Early Bird pris ind til 16.12 2017 er 3.500 kr. for medlemmer,  4.000 kr. for ikke-medlemmer. Prisen er inklusiv frokost, frugt, kaffe/te og kage.
Efter 16.12.2017 er prisen 4.500 kr. for medlemmer, 5.000 kr. for ikke-medlemmer. Priserne er inklusiv morgenmad, frokost, frugt, kaffe/te og kage.

 

Spørgsmål vedr. kurset kan rettes til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.