FOREDRAG  i  København
Irving Kirsch, PhD., Harvard Medical School.
Onsdag den 30.03.2017 kl. 18 – 20

Irving Kirsch er associeret  leder af projekt for studier i placebo  og er underviser i medicin ved Harvard Medical School og Beth Israel Deaconess Medical Center.

Den internationalt anerkendte psykolog Irving Kirsch, Ph.D, vil i foredraget tage deltagerne på en tankevækkende rejse gennem de videnskabelige opdagelser, han har gjort sig gennem sin karriere. De er højaktuelle og giver samtidigt inspiration til din terapeutiske praksis.

Irving Kirsch vil i sit foredrag uddybe følgende:

Placebomidler har vist sig at være effektive over for mange kliniske tilstande, men formodningen om, at det er nødvendigt at føre folk bag lyset for, at placebo kan være virksomt, er en barriere mod dens anvendelse. Hypnose kan sørge for virkemidler, så der skabes en placebovirkning uden selvbedrag. Ligheder mellem hypnotiske suggestioner og placebomidler inkluderer følgende:

1. Begge påvirker de samme kliniske tilstande.
2. Påvirkede forventninger kan forøge responsen på både placebo og hypnose.
3. Ingen af dem har brug for tilstedeværelsen af en trancetilstand.
4. Hypnotiske induktioner har ingen specifikke komponenter.
5. Suggestion er den aktive ingrediens i begge.

Forskelle på hypnose og placebo inkluderer den større vægt af stabile individuelle variationer med respons på hypnose i forhold til respons på placebo og resultater af undersøgelser, som viser, at hypnotiske fremgangsmåder er mere effektive end placebopiller.

 

Foredraget finder sted i DP i Stockholmsgade 27, 2100 kbh Ø.

Det er gratis og for psykologer.